NCERT Solutions for Class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5

Download free NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 pair of linear equations in two variables in PDF form modified as per latest NCERT / CBSE Curriculum 2018-19. All the solutions are online in Hindi Medium and English Medium for CBSE Board students as well as UP Board & Uttarakhand board NCERT Books. Download (Exercise 3.5) here in PDF or use online given below.




NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5

Class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 Solutions in English Medium

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 in English medium use online without downloading. If you want to download Click here to download NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 3 all exercises. CLICK HERE for Hindi Medium Solutions.




NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 in English medium

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 in English

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 in English medium PDF



class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 in English

class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 in English medium

class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 PDF solutions



class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 download in PDF

Class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 Solutions in Hindi Medium

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 in Hindi medium view online. If you want to download other exercises of Class 10 Maths Chapter 3, click here. Go back to English Medium Solutions.




NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 in Hindi medium

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 3 Exercise 3.5 in Hindi medium PDF

Class 10 maths chapter 3 exercise 3.5 in hindi




Class 10 maths chapter 3 exercise 3.5 in hindi pdf

Class 10 maths chapter 3 exercise 3.5 in hindi medium for up board

Class 10 maths exercise 3.5 in hindi



Class 10 maths exercise 3.5 in hindi medium

Go Back to Top of English Medium Solutions & Hindi Medium Solutions.

Important Extra Questions with Answers

  1. Solve the pair of linear equations: 152x – 378y = – 74; – 378x + 152y = – 604. [Answer: 2, 1]
  2. Pinky scored 40 marks in a test getting 3 marks for each right answer and losing 1 mark for each wrong answer. Had 4 marks been awarded for each correct answer and 2 marks were deducted for each wrong answer, then Pinky again would have scored 40 marks. How many questions were there in the test? [Answer: 40]
  3. A fraction is such that if the numerator is multiplied by 2 and the denominator is increased by 2, we get 5/4. But if the numerator is increased by 1 and the denominator is doubled, we get 1/2. Find the fraction. [Answer: 5/6]
  4. A two digit number is obtained by either multiplying sum of digits by 8 and adding 1 or by multiplying the difference of digits by 13 and adding 2. Find the number. [Answer: 41]
  5. The sum of the numerator and denominator of a fraction is 4 more than twice the numerator. If the numerator and denominator are increased by 3, they are in the ratio 2:3. Determine the fraction. [Answer: 5/9]



Questions From CBSE Examinations
  1. Father’s age is three times the sum of ages of his two children. After 5 years his age will be twice the sum of ages of two children. Find the age of the father. [Answer: 45 years]
  2. Five years ago, A was thrice as old as B and ten years later A shall be twice as old as B. What are the present ages of A and B? [Answer: A = 50 years, B = 20 years]
  3. On selling a T.V. at 5% gain and a fridge at 10% gain, a shopkeeper gain ₹ 2000. But if he sells the T.V. at 10% gain and fridge at 5% loss, he gains ₹ 1500 on the transaction. Find the actual price of the T.V. and the fridge. [Answer: TV = ₹20222, Fridge = ₹10000]
  4. Father’s age is 3 times the sum of ages of his two children. After 5 years, his age will be twice the sum of the ages of two children. Find the age of father. [Answer: 45 years]


Watch More Sports Videos on Power Sportz Watch TALKING TURKEY on POWER SPORTZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *