NCERT Solutions for Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 AP ( समांतर श्रेढ़ी ) PDF in Hindi Medium and English Medium for the students appearing in CBSE Exams March 2019 and following CBSE Syllabus 2018-2019. Download (Exercise 5.2) here in PDF.


NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2

Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 AP Solutions in English

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 AP (Arithmetic Progressions) in English medium for STUDY ONLINE. The download options are given at the top of the page. Click here to move Class 10 Maths Chapter 5 for other exercises whether download or online study. CLICK HERE for Hindi Medium Solutions.




NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 AP

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 AP in English Medium

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 AP Question 1, 2, 3, 4, 5




NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 AP in PDF form

Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 Question 6, 7, 8, 9, 10

Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 Solutions in English medium




Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 question 11, 12, 13, 14, 15

Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 question 16, 17, 18, 19, 20

Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 AP Solutions in Hindi

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 Arithmetic Progressions (AP) in Hindi Medium to USE ONLINE. If you want to download go to top of the page. Click here to move Class 10 Maths Chapter 5 for other exercises whether download or online study. Go back to English Medium Solutions.




Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 Question 1, 2, 3 solutions in Hindi

Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 Solutions in Hindi Medium

Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 Solutions in PDF



Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 solutions for 2018-2019 exams

Class 10 Maths Chapter 5 Exercise 5.2 solutions of all questions

10 Maths Exercise 5.2 Solutions




10 Maths Exercise 5.2 Solutions in PDF

10 Maths Exercise 5.2 Solutions for CBSE & UP Board 2018-19

Go Back to Top of English Medium Solutions & Hindi Medium Solutions.




Important Extra Questions with Answer for Practice in AP

  1. How many terms of the A.P. 22, 20, 18,… should be taken so that their sum is zero. [Answer: 23]
  2. If 10 times of 10th term is equal to 20 times of 20th term of an A.P. find its 30th term. [Answer: 0]
  3. Find the middle term of the A.P. 6, 13, 20… 216. [Answer: 111]
  4. Find the middle terms of the A.P. 7, 13, 19… 241. [Answer: 121, 127]
  5. Find the sum of integers between 10 and 500 which are divisible by 7. [Answer: 17885]
  6. The sum of 5th and 9th terms of an A.P. is 72 and the sum of 7th and 12th term is 97. Find the A.P. [Answer: 6, 11, 16, 21, …]
  7. If the mth term of an A.P. be 1/n n and nth term be 1/m, show that its (mn)th is 1.
  8. If the pth of term A.P. is q and the qth term is p, prove that its nth term is (p + q – n).
  9. If p times the pth term of an A.P. is equal to q times its qth term, show that the (p + q)th term of the A.P. is zero.
  10. For what value of m are the mth terms of the following two A.P.’s the same? (i) 1, 3, 5, 7… (ii) 4, 8, 12, 16… [Answer: m doesn’t exist]
  11. The 24th term of an A.P. is twice its 10th term. Show that 72nd term is 4 times its 15th term.
  12. Find the number of natural numbers between 101 and 999 which are divisible by both 2 and 5. [Answer: 89]
  13. If the seventh term of an AP is 1/9 and ninth term is 1/7, find its 63rd term. [Answer: 1]


Watch More Sports Videos on Power Sportz Watch TALKING TURKEY on POWER SPORTZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *