NCERT Solutions for Class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Introduction to Trigonometry PDF in Hindi Medium and English Medium free to download. These are re-modified removing errors and making more simplified for the students. Solutions are appropriate for CBSE board students, MP Board, UP Board students and all the other state boards, who are following NCERT Books. Download (Exercise 8.1) here in PDF form or use online given below.




NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1

Class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Solutions in English

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Introduction to Trigonometry in ENGLISH MEDIUM to free download. Solutions are updated and modified according to the new CBSE Curriculum 2018-19 for CBSE board as well as UP Board students who are using NCERT Books. Click here to move Class 10 Maths Chapter 8 for other exercises whether download or online study. CLICK HERE for Hindi Medium Solutions.





NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1
NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 trigonometry
Class 10 Maths chapter 8 ex. 8.1 all question answers



Class 10 Maths chapter 8 exercise 8.1 in English Medium Solutions

Class 10 Maths chapter 8 exercise 8.1 English Medium all questions Solutions

Class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Solutions in Hindi

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Introduction to Trigonometry in HINDI MEDIUM to download in PDF form free. Whether you download or use as it is online, both the option are given for all uses. Click here to move Class 10 Maths Chapter 8 for other exercises whether download or online study. Go back to English Medium Solutions.




NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 trigonometry in Hindi medium

Class 10 Maths chapter 8.1 all answers

Class 10 Maths chapter 8 exercise 8.1 in Hindi Medium Solutions




Class 10 Maths chapter 8 exercise 8.1 in Hindi Medium Solutions in PDF

Class 10 Maths chapter 8 exercise 8.1 solutions in Hindi

Class 10 Maths chapter 8 exercise 8.1 in Hindi PDF all question answers

Go Back to Top of English Medium Solutions & Hindi Medium Solutions.



Class 10 Maths Chapter 8 Extra Questions with Answers

  1. If sin A = cos A, find the value of A. [Answer: 45]
  2. If tan θ= cot (30° + θ), find the value of θ. [Answer: 30]
  3. If sin θ = cos (θ – 6°), find the value of θ. [Answer: 24]
  4. If cos A = 7/25, find the value of tan A + cot A. [Answer: 625/168]
  5. If tan θ = 4/3, then find the value of (sin θ + cos θ)/( sin θ – cos θ).[Answer: 7]
  6. If 3x = cosec θ and 3/x = cot θ then find 3(x² – 1/x²). [Answer: 1/3]
  7. If x = a sin θ and y = a cos θ then find the value of x² + y². [Answer: a]
  8. Find the value of cosec 70° – sec 20°. [Answer: 0]
  9. Find the value of 9 sec² A – 9 tan² A. [Answer: 9]


Watch More Sports Videos on Power Sportz Watch TALKING TURKEY on POWER SPORTZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *