NCERT Solutions for Class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Introduction to Trigonometry in PDF format free download Hindi Medium and English Medium or View in Video Format updated for new academic session 2020-21.

NCERT Solutions and Offline Apps 2020-21 are re-modified removing errors and making more simplified for the students. Solutions are appropriate for CBSE board students, MP Board, UP Board students and all the other state boards, who are following NCERT Books 2020-2021. Download (Exercise 8.1) in PDF file format or use online given below.

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1

Class: 10Maths (English and Hindi Medium)
Chapter 8:Exercise 8.1

10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Solutions

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Introduction to Trigonometry in ENGLISH & HINDI MEDIUM to free download in PDF. These Solutions are updated and modified according to the new CBSE Curriculum 2020-21 for CBSE board as well as UP Board students who are using NCERT Books 2020-21. Visit to Class X Mathematics Solution Chapter 8 main page for other exercises whether download or online study.




Class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Solution in Hindi Medium Video

Class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Solution in Videos

Class 10 Maths Exercise 8.1 Explanation
Class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Solution

10 Maths Chapter 8 Questions with Answers

    1. If sin A = cos A, find the value of A. [Answer: 45]
    2. If tan θ= cot (30° + θ), find the value of θ. [Answer: 30]
    3. If sin θ = cos (θ – 6°), find the value of θ. [Answer: 24]
    4. If cos A = 7/25, find the value of tan A + cot A. [Answer: 625/168]



Questions from Board Papers
    • 1. If tan θ = 4/3, then find the value of (sin θ + cos θ)/( sin θ – cos θ).[Answer: 7]
    • 2. If 3x = cosec θ and 3/x = cot θ then find 3(x² – 1/x²). [Answer: 1/3]
    • 3. If x = a sin θ and y = a cos θ then find the value of x² + y². [Answer: a]
    • 4. Find the value of cosec 70° – sec 20°. [Answer: 0]
    • 5. Find the value of 9 sec² A – 9 tan² A. [Answer: 9]



Ask your doubts related to NIOS or CBSE Board and share your knowledge with your friends and other users through Discussion Forum.

NCERT Solutions for class 10 Maths Chapter 8 Exercise 8.1 Introduction to Trigonometry in ENGLISH MEDIUM
10 maths ex. 8.1
8.1 class 10 maths
trigo 8.1 class 10
class 10 maths exercise 8.1 in english
class 10 chapter 8 ex. 8.1
ex. 8.1 trigo class 10
10 maths ex. 8.1
class 10 maths trigo ex. 8.1 sols
10 maths exercise 8.1 sols
10 maths exercise 8.1 of trigonometry